Siirry suoraan sisältöön

Bloggaaminen

Mitä bloggaaminen on? Miten siinä pääsee alkuun? Nämä ovat erittäin hyviä kysymyksiä. Bloggaaminen merkitsee eri henkilöille hieman eri asioita, mutta perus periaatteet ovat kuitenkin samat jokaiselle. Pohdituttaako sinua miten pääset alkuun? Ensin sinun tulee miettiä aihe mistä kirjoitat.

Mieti siis joku todella tarkalla rajauksella oleva aihe. Itse valitsin kirjoittaa siitä, miten nykypäivän ruoka on vaikuttanut elimistöömme sekä yrittäjyydestä terveyden parissa. Nämä valikoituivat omasta sisäisestä palosta tutkia näitä sekä siitä, että haluan todella auttaa muita keräämilläni tiedoilla.

Lue ensimmäisestä postauksestani Omega rasvahapoista Terveisin terveytesi puolelta.

Kun olet keksinyt tiukan aiheesi, pohdi, että kuinka monta postausta saat aiheesta kirjoitettua vuodessa. Esimerkiksi ruoka ja terveys, voin kirjoittaa vitamiineista, hivenaineista, Omegoista, suolistosta, sydämestä, aivoista, unen laadusta ja vaikka mistä. Ideoita syntyy, kun istahdat alas ja alat miettimään systemaattisesti.

Mikäli tarkka rajaus ei tuota tarpeeksi ideoita, voit ottaa kaveriksi jonkin muun aiheen tarkalla rajauksella esimerkiksi terveys ja rinnalle yrittäjyys terveyden saralla. Kannattaa kuitenkin pitäytyä 1-3 pääkategoriassa, jotta blogista ei tule sekava.

Kun olet tehnyt tämän hahmotelman, olet valmis aloittamaan. Itse, kun tein suunnitelman, huomasin tehneeni jo yli 300 ideaa, mistä kirjoittaa, joten ideoita on jo parille vuodelle valmiina. Tärkeintä on se, kun aiheesi pysyy rajatusti kategorisoituna, saat itsellesi kerättyä “unelmalukijoita”, jotka odottavat viikosta toiseen postauksiesi ilmestymistä.

2. Hakukoneoptimoi postaukset

Miten kukaan löytää blogisi ja pääsee lukemaan intohimolla kirjoittamasi postaukset, jossa autat lukijaa? Tämä on ihan aiheellinen kysymys. Salaisuus tälle on se, että käytät hakukoneoptimointia työkalunasi.

Hakukoneoptimointi tarkoittaa sitä, että tietyillä toimenpiteillä kirjotat meta-tietoa Googlen roboteille. Sinun ei tarvitse pelästyä asiaa, kun ohjeita seuraa niin ei se ole hankalaa. Se vie vain vähän aikaa, mutta antaa niin paljon enemmän.

Google etsii lukijat puolestasi

Kun olet syöttänyt tarvittavat tiedot postauksen taustatietoihin, Google alkaa kategorisoida sinua ja lukijamäärien, linkkien jakojen sekä sivulla olemisen ajan pituuden mukaan ja alkaa arvostamaan sinua Googlen hakukoneessa. Riippuen näistä, sekä muutamasta muusta elementistä, nouset esimerkiksi “Terveys” sanalla Googlessa esille.

Tietenkään kaikkia postauksia ei tarvitse optimoida. Sinun kannattaa valita taktisesti ne tärkeimmät niin sanotut “kivijalkapostaukset” jotka haluat nostavan sinua esille Googlessa. Tietenkin sinä saat hakukoneoptimoida kaikki postauksesi, jos haluat. Sehän vain parantaa näkyvyyttäsi.