Siirry suoraan sisältöön

Tärkeintä on auttaa kaikkia pysymään terveenä

Tärkeintä on auttaa itseäsi ja muita pysymään terveenä niin voit auttaa enemmän

Tämän aiheen suunnittelin kirjoittavani jo marraskuussa 2019 eli ennen kuin perustin yritykseni. Koronasta ei ollut vielä tietoakaan. Jo silloin sisälläni oli palo saada mahdollisimman montaa ihmistä tiedotettua ja heräteltyä oikeanlaisen ruokavalion tärkeydestä. Tosiaan on tärkeintä auttaa kaikkia pysymään terveenä. Kun huolehdit ensin itsestäsi, niin terveenä on helppo auttaa muita.

Saattaa tulla sinulle yllätyksenä, mutta todella monet ovat siinä uskossa, että syövät oikeaoppisesti ja terveellisesti. Moni saa aihetta miettiä omaa ruokatottumustaan käydessään vitamiini- ja kivennäisaineiden verikokeissa.  

Sitä ei voi mitenkään korostaa liikaa, miten tärkeää on pitää ruokavalio optimaalisena eli  

 • solut pehmeinä hyvillä Omega 3 ja 6 rasvahapoilla syöden mielellään jokainen päivä rasvaista merikalaa kuten lohta, kala tulee olla juuri ja juuri kypsä tai Omegat kuoleutuvat  
 • 8 kourallista kasviksia/hedelmiä/pähkinöitä/siemeniä/marjoja/vihanneksia/juureksia/sieniä jokainen päivä, kaikki ruoka mielellään luomuna koska niissä paremmat ravintoarvot 
 • Kasvispitoiset ruuat mielellään monivärisenä 
 • Varmistaa, että ruokavaliossa löytyy päivittäiset vitamiinit sekä kivennäis- ja hivenaineet 
 • Suolistoa pitää ruokkia monipuolisesti 4-5 erilaisella kuidulla 
 • Välttää sokeripitoisia ruokia ja varsinkin suoraa sokeria 
 • Riittävä määrä nestettä 1.5l päivässä 
 • Monipuolisia proteiineja oman elämäntavan mukaan mitoitettuna 

Varsinkin nykyään, kun ympärillämme pyörii arviolta noin 140 eri virusta, korona vain yhtenä niistä, niin edellä olevaa ruokavaliota on tärkeää pitää yllä, jotta saat pidettyä elimistösi normaalitilan. Normaalitilan saavutettuasi myös vastuskykysi eli immuunipuolustuksesi on parhaimmillasi ja riskit sairastua laskevat huomattavasti. Se ei silti sano, ettet pystyisi sairastumaan. Sinä sairastut vain lievemmin ja harvemmin kuin ne, joiden ruokavalio ei ole yhtä ihanteellinen kuin sinulla, joka syöt oikeaoppisesti. 

Eihän se nyt mitenkään vaikean tuntuinen lista ole, mutta täytyy tunnustaa, ettei minulla tule mitenkään syötyä tuota noin 3000kcal päivittäin. Vaaka alkaisi näyttämään pelottavia lukemia kuukausi kuukaudelta aina vain enemmän. Ei sillä, etteikö nytkin jo ole pudotettavaa painoa. Kunhan imettämisen lopetan, niin se onkin sitten eri tarina tiedossa. Itse täydennän omaa ravitsemuksellista tilannetta Omega 3 valmisteella, fytoravinteilla, monivitamiineilla, 1.3 ja 1.6 beetaklugaanilla sekä viiden kuidun valmisteella. 

Terveyden ABC tutuksi

On yllättävää, miten olen monesti kuullut terveys- ja hyvinvointiluentoja pitäessäni, että joku sanoo luulleensa tietäneensä jotain ravitsemuksesta ja nyt kertoo yllättyneensä. En kerro mitään muuta luennoillani kuin ihan perusteita koska minusta kaikkien pitäisi tietää perusteet, jotta voi parhaiten itse vaikuttaa omaan ravitsemukseensa valitsemallaan tavalla.  Tärkeintä on auttaa kaikkia pysymään terveenä antamalla riittävästi informaatiota.

Koska minua on vain yksi ja suomalaisia on niin paljon, olisikin mahtavaa, kun useampi lähtisi kertomaan näitä ravitsemuksen perusteita, joista esimerkiksi minä kirjoitan blogissani. Tämän vuoksi perustinkin Terveyden sanansaattajan konseptin. Tyyli, millä tietoa jaetaan, on vapaasti muotoiltavissa, mutta tiedon pitää olla tieteeseen perustuvaa faktaa. 

En ole ollut kipeänä kohta vuoteen. Pari kertaa flunssa on yrittänyt tulla päälle, mutta se on mennyt yhtä nopeasti ohi kuin mitä tulikin. Ilman mitään erikoisia lisäkeinoja. Onkin tärkeää, kun lähtee puhumaan ja auttamaan muita voimaan paremmin ravitsemuksellisesti, pitää ensin itsensä mahdollisimman terveenä. 

Onhan se vain hyvää esimerkkiä, kun olet voinut todistettavasti omalla kohdallasi näyttää muille, kuinka hyvin oppisi purevat. Kun koet itse perusteiden tehon, voit uskottavammin puhua siitä myös toisille ja on suurempi mahdollisuus, että myös he lähtevät tekemään samaa kuin sinä teit.  

Kansansairaudet puhkeavat puutteellisella ruokavaliolla

Itsensä ravitsemisella on todella suuri merkitys monien päänsärkyjen, nivelkipujen, astman, vatsakipujen, allergioiden, aivosumun sekä monen muun kansansairauden puhkeamisen estämisellä. Onhan sitä kirjallisuuttakin kirjoitettu jo siitä, miten diabeteksen voi peruuttaa. Lisäksi Terveyssummitin perustajan Kaarlo Jaakkolan kirjassa puhuttiin, että monia sairauksia voisi hoitaa lääkkeiden kanssa täsmällisellä ravinnolla, joka määriteltäisiin aina henkilökohtaisesti kunkin sairauden kohdalla.  

Mutta tarvitseeko sitä odottaa sairastumistaan, vai opettelisiko sitä vain itse syömään oikein ja estämään valtaosan kansansairauksista. Eräiden teorioiden mukaan, oikeanlaisella ruokavaliolla, voit estää itseäsi kokonaan sairastumasta. Tämä on juurikin se kantava voima, jonka vuoksi jaksan viikosta toiseen tutkia terveyttä ja ruokavalion merkitystä siihen. 

Voisiko olla parempaa, kun olisit itse aina energinen tarmonpesä, joka voisi tehdä juuri mitä itse haluaa. Tähän tosin liittyy myös se, että on riittävästi rahaa tehdä niitä asioita. Terveyden sanansaattajassa on nämäkin asiat huomioitu. Jos lähtee kirjoittamaan vaikka blogia, niin ei ole tavatonta ottaa sivuille affiliate linkkejä, joista saat yrityksiltä komissiota sopimuksesta riippuen.  

Lue lisää blogin kirjoittamisesta täältä

Se tosiaan on aivan sama:

 • kirjoitatko  blogia 
 • pidätkö luentoja 
 • teetkö verkostomarkkinointia laadukkailla ravintolisillä 
 • pidätkö YouTube kanavaa tai muuten vloggaat 
 • tarjoatko ravitsemusneuvontaa  
 • teetkö verkkokursseja aiheesta 
 • kirjoitatko e-kirjaa 
 • pidätkö podcastia  
 • koulutatko uusia terveystietoisiksi tekemään tätä tärkeää työtä 

Tyyli on vapaa ja tärkeintä on se, että teet sitä ja jaat terveyden sanomaa mahdollisimman monelle. Sitä en voi painottaa liikaa, että meistä jokainen on terveytensä arvoinen. Lisäksi terveet ja hyvinvoivat ihmiset ovat monesti tuottoisampia kuin väsyneet ja sairaat ihmiset. Eikä tuo ole mikään ihme. Heidän haaveensakin ovat kovin erilaiset johtuen erilaisista elämäntilanteista. 

Myymistä vai asiakaspalvelua

Yhteistyökumppanien tulee olla esimerkiksi blogin/YouTube kanavan teeman mukaisia. Kun kerrot oikeasta ruokavaliosta asiakkaalle ja sen jälkeen tarjoat tarpeeseen mahdollisuuden täydentää omaa ruokavaliota esimerkiksi laadukkailla lisäravinteilla, et tyrkytä vaan tuotat lisäarvoa asiakkaalle.  Aiheesta hyvä artikkeli löytyi http://www.tieto.osaavayrittaja.fi/myyntityoe sivuilta. Kannattaa käydä lukemassa, herättää ajattelemisen aihetta.

Kun tuotat lisäarvoa asiakkaalle, onnistut samalla luomaan ihanteellisen asiakaspalvelutilanteen. Näin ollen kun rakennat järkevästi näitä affiliate linkkejä sivustollesi voit muutamassa vuodessa oikein toimiessasi saavuttaa tilanteen, jossa voit jättää päivätyösi ja keskittyä ihmisten auttamiseen kokopäiväisenä.  

Kansainvälistymisessä mahdollisuuksia suurempaan tulovirtaan

Onneksi ihmisten auttamista ei ole välttämätöntä jättää suomalaisia varten. Mikäli sydämesi palo ohjaa ulkomaille, niin voit hyvin kansainvälistyä siinä samalla. Se, että teetkö kansainvälistymistä kotitoimistostasi Suomessa vai ulkomailla, on saman tekevää. Ainoa asia, mitä tarvitset, on läppäri sekä nettiyhteys. Netti tosin ei ole itseisarvo kaikissa maissa.  

Kaikkia ei pysty auttamaan. Jotkut eivät välitä riittävästi tai eivät näe riittävää hyötyä heille kerrottavasta tiedosta. On niitäkin, jotka todella seuraavat kaikkea terveystietoa, mutta käytäntöön vienti ei koskaan toteudu. Pitäisi keksiä keino, miten saisimme aktivoitua myös tätä kohderyhmää. Meistä jokainen on terveyden ansainnut.  

Kun rakastat mitä teet työ ei tunnu työltä

Olisiko mukava tietää oleellinen ravitsemuksesta, löytää oma tapa siitä puhumiseen, levittää terveyden sanaa suurelle väkijoukolle ja tienata siinä sivussa rahaa? Minusta tämä elämäntyyli on juuri sitä, mitä olen aina halunnut. Saan työskennellä, kun haluan ja miten paljon haluan. Voin työskennellä matkoilla ollessani. Työn tekeminen ei tunnu työltä ollenkaan vaan jokainen päivä on kuin lomaa, joten ei tarvitse odottaa lomakautta tai viikonloppua.  

Tuo on se minun näkemys omasta Terveyden sanansaattajan työstä. Hienointahan tässä on se, että jokainen rakentaa aivan oman urapolun, miten ja kuinka paljon työtä tehdään. Tärkein asia on kuitenkin, että levittää terveystietoa ja hyvinvointia sekä tarpeen mukaan tarjoaa ratkaisua taloudelliseen vajaukseen. 

Kuvittele maailma, jossa edes 70% maapallomme väestöstä saisi kehonsa normaalitilaiseksi. Tämä tarkoitti samalla, että reilulla puolella väestöstä olisi immuunipuolustus kunnossa. Olisiko herkästi tarttuvista sairauksista lähellekään niin paljon vaaraa, jos valtaosa sairastaisi vakavammatkin taudit lievänä? Sitä on vaikea mennä spekuloimaan, mutta hyvältä se tällaisena aikana kuulostaa.  

Ura, jonka olen itselleni valinnut, on siitä kiitollinen, että työni ei näillä näkymin lopu minun aikakautenani. Toivonkin kuitenkin löytäväni hengenheimolaisia, joille terveys ja siitä kertominen on yhtä tärkeää, kuin minulle on. Muutamia ystäviä onkin jo liittynyt seuraani tekemään tätä tärkeää työtä, mutta joukkoon mahtuu vielä lisää.  

Haluamme auttaa kaikkia pysymään terveenä.
Tärkeintä on auttaa kaikkia pysymään terveenä

Terveyden sanansaattajaksi

Aion muuttaa oman ja perheeni elämän tällä työllä. Autan myös jokaista Terveyden sanansaattajaksi lähtevää löytämään oman polkunsa terveempään ja vauraampaan elämään. Kun meitä on paljon, voimme oikeasti vaikuttaa asioihin. Onneksi olemme jo menossa parempaan suuntaan, vaikkakin näyttää, että matkaa on vielä paljon jäljellä. Näin ollen jokaisen apu tiedon jakamisessa on tärkeää hyvän kansanterveyden saavuttamisessa. 

Monella on tämän epidemian aikana epävarmuus tulevista tuloistaan. Moni on jo menettänyt työnsä. Monien yrityksien olemassaolo kiikkuu vaakalaudalla valtion toimenpiteistä huolimatta. Monella on lomautukset menossa. Kauhistuttaa lukea näistä kertovia uutisia ja some postauksia. Nyt on hyvä aika muistuttaa itselleen, että ei kannata laittaa kaikkia munia samaan koriin. Vaikka tärkeintä on auttaa kaikkia pysymään terveenä, niin on hyvä pitää realiteetti mielessä.

Itse olen hajauttanut omat tuloni moneen eri toimintoon ja automatisoin niistä kaiken, minkä pystyn. Tietysti monen toiminnon alkuun saaminen vie aikaa ja välillä hermojakin, mutta kaiken saa opiskeltua ja rullaamaan mahdollisimman automaattisesti, jolloin voikin keskittyä itse tekemiseen eli muiden auttamiseen.  

Mikäli sinua kiinnostaa rakentaa itsellesi lisätienistiä tai kokopäiväinen työ, niin varaa aika sivustoni etusivulta kohdasta ajanvaraus. Varaa 1,5h aika kaiken varalta, jos vaikka innostutaan jutustelemaan enemmänkin. Autan sinua mielelläni rakentamaan oman hyvinvointiyrityksesi ja pääsemään alkuun. Olen tukenasi myös myöhemmin koko uuden urasi ajan. 

Kiitos kun jaksoit lukea tekstin tänne saakka. Pysy terveenä! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *