Siirry suoraan sisältöön

e-vitamiini

Elimistön tärkein rasvaliukoinen antioksidantti on E-vitamiini. Se suojaa kehoamme hapettumiselta. Koska se ehkäisee vapaita radikaaleja ja niiden toimintaa kehossa, se käytännössä katsoen hidastaa ikääntymistä. Tämähän on hyvä uutinen. Miksi sitä ei käytetä enemmän? Sitä on vaikea mennä arvailemaan. 

Mistä tätä tärkeää vitamiinia sitten saamme? Esimerkiksi pähkinät ja siemenet, kasviöljyt, täysjyvävilja sekä tietyissä merenelävissä ja eläinkunnan tuotteissa. E-vitamiinia saa myös ravintolisänä, mutta yleensä ravinnosta saatu riittää normaaliruokavalioisella.  

E-vitamiinia on kautta aikojen ruiskutettu teuraseläimien lihaan sisäisesti sekä pinnalle, jotta väri ei tummu saaden lihan näyttämään tuoreelta vielä pidemmänkin ajan jälkeen. Tosiasiallisesti lihatiskistä ostamasi tuote voi olla leikattu tiskiin parikin päivää aiemmin. Et vaan huomaa sitä ulkoisella arviolla.

E-vitamiini on myös kosmetiikka yhtiöiden suosima vitamiini kosteusvoiteissa varsinkin anti-age tuotteissa. Kuten a-viitamiini, niin myös e-vitamiini auttaa ihoa voimaan paremmin. A-vitamiinin aktivoidessa kollageenin tuotantoa ihomme hyväksi niin e-vitamiini suojaa ihon soluja ulkoisilta haitoilta pidentäen samalla ihon ikää.

Monessa kosteusvoiteessa onkin erilaisia yhdisteitä yhdistelty ihoamme auttamaan. Ei siis ole ihme, että niin monessa valmisteessa tuloksia on saatavilla kohtuu lyhyelläkin käytöllä. Tämä ei kuitenkaan koske kaikkia vaan osalla tuotteista on lähinnä plasebo vaikutus. Täytyykin olla tarkkana mitä tuotteita ostaa, jotta ihosi voi paremmin.

Täytyy sanoa, että tutkittuani e-vitamiinia tarkemmin olen yllättynyt postitiivisesti sen hyötypuolista. Erityisesti minua kiehtoo sen mahdollisuudet hidastaa minun ikääntymistäni. Eikös meistä kaikki halua näyttää nuorelta ja kauniilta vielä ikä ihmisenäkin?

Se mikä tästä tekee mielenkiintoisen on sen voima hapettumisstressiä vastaan. Hapettumisstressi siis suoraan ikäännyttää meitä ja meidän solujamme, joten vahvana antioksidanttina sillä on tulehduksia vähentävä vaikutus.

Jotkut valmistajat käyttävät e-vitamiinia antioksidanttisuojana kalaöljy valmisteina. Vaikka e-vitamiini onkin ihmeellinen aines ei sen rahkeet pysty antamaan kuitenkaan pitkäaikaista suojaa tuotteelle. Monet tätä käyttävät tuotteet ovatkin valmiiksi jo härskiintyneitä eli pilalla. Ole siis tarkka mitä suuhusi pistät.

Vitamiinit- tärkeät elimistölle terveyden kannalta

Vitamiinit – esittelyssä a-, b-, c-, d,- e- ja k –vitamiinit

Olen kirjoitellut perustietoja näissä ensimmäisissä postauksissani, koska uskon perustiedon olevan tarpeen, kun siirrytään syventävään tietoon. Tärkeää on myös ymmärtää, mitä vitamiineja on olemassa ja, mikä niiden tarkoitus on kehomme hyvinvoinnissa. Siksi onkin tärkeää käydä läpi vitamiinit. Vitamiinit- esittelyssä a-, b-, c-, d,- e- ja k –vitamiinit  Tässä postauksessa kerron sinulle vitamiinien a, b, c, d, e ja k pintatietoa. Tämäkin postaus aloittaa sarjan postauksia, jossa vuoden aikana… Lue lisää »Vitamiinit – esittelyssä a-, b-, c-, d,- e- ja k –vitamiinit