Siirry suoraan sisältöön

Granaattiomena

Vähän tietoa itse granaattiomenasta

Granaattiomena. Kuten jo granaattiomenahapon nimestä voi päätellä sitä saa eniten granaattiomenasta (Punica granatum L.). Tarkemmin ottaen sitä saadaan sen siemenistä tehdystä öljystä. Granaattiomenapuu on kotoisin Iranista ja sitä on löytynyt aina Himalajasta Pohjois-Intiasta ja sitä on viljelty muinaisista ajoista lähtien koko Välimeren alueella Aasiassa, Afrikassa ja Euroopassa. (7)

Granaattiomena viihtyy kuumassa ja kuivassa kasvuympäristössä. Sitä esiintyy luonnossa suuresta osasta Etelä- ja Kaakkois-Aasiasta, mukaan lukien Intia, Bangladesh, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Indonesia, Malesia, Myanmar (Burma) ja Etelä-Kiina. (8)

Punica granatum L. (granaattiomena) on pitkäikäinen ja kuivuutta sietävä kasvi. Kuivat ja semiaridiset vyöhykkeet ovat suosittuja granaattiomenapuiden kasvattamiseksi. Aridinen alue tarkoittaa kuumaa ja aavikkomaista aluetta.(9)

Niitä viljellään laajasti Iranissa, Intiassa ja Välimeren maissa, kuten Turkissa, Egyptissä, Tunisiassa, Espanjassa ja Marokossa. Granaattiomena luokitellaan kuitenkin marjaksi, mutta se kuuluu omaan kasvitieteelliseen perheeseen Punicaceae-ryhmään. Ainoa suku on Punica, ja siellä on yksi hallitseva laji nimeltään P. granatum. (9)

Puut voivat kasvaa jopa 9 metriä korkeiksi. Lehdet ovat vastakkaisia, kapeita, pitkänomaisia, 3-7 cm pitkiä ja 2 cm leveitä. Siinä on kirkkaan punaisia, oransseja tai vaaleanpunaisia kukkia, joiden halkaisija on 3 cm ja joissa on neljästä viiteen terälehtiä. Syötävillä hedelmillä on pyöreä kuusikulmainen muoto, halkaisija 5–12 cm ja paino noin 200 g. Paksu iho ympäröi noin 600 koteloa, joka kapseloi siemenet. (9)

Granaattiomenalla on tieteellisesti todettu olevan paljon terveyttä edistäviä vaikutuksia ja sitä pidetäänkin mahdollisesti terveellisimpänä hedelmänä maailmassa. (9)

Käy samalla lukemassa postaustani Omega 5 rasvahaposta. Saahan Granaattiomenan siemenistä puristetusta öljystä Omega 5 rasvahappoa valmistettua. Toista yhtä kattavaa artikkelia Omega 5 rasvahaposta et löydä koska siitä ei ole kirjoitettu kansankielelle juurikaan mitään ennen tätä.

Omega-5-rasvahapon-salatut-hyodyt-kehollemme.-Tama-toistaiseksi-tuntemattomampi-omega-on-tarkea-ihomme-seka-sydan--ja-verisuoniterveydelle.-Lisaksi-on-tutkimuksia-,etta-sita-syomalla-saisi-hyotya-myos-erinaisiin-syopiin.

Omega 5 rasvahapon salatut hyödyt kehollemme

Omega 5 rasvahapon salatut hyödyt kehollemme postaus kertoo siitä, miten Omega 5 vaikuttaa kehoomme. Tästä aiheesta ei juurikaan ole kirjoitettu muuta kuin tieteellisiä tutkimuksia, joten oli tärkeää kirjoittaa tästä monelle suomalaiselle tuntemattomammasta Omegasta. Omega 5 rasvahappo koostuu kahdesta rasvahappoyhdisteestä: granaattiomenahappo ja myristoeiinihappo. Näitä lähteitä ja sen tarkoituksia on avattu enemmän tässä postauksessa.