Siirry suoraan sisältöön

Keho

Keho on tärkeä. Terveisin Terveytesi blogin postauksesta löytyy kehoon liittyviä postauksia. Tässä otetaan huomioon mitä mikäkin raaka-aine oli se sitten antioksidantti, vitamiini, kivennäisaine, hivenaine, kuitu taikka muu aines vaikuttaa kehoomme.

Valtaosa kirjoituksistani on jollain määrin liitännössä kehoon, koska tutkin nimenomaan miten mikäkin ruoka ja ainesosa vaikuttaa kehoon. Kehomme hyvinvointi on elintärkeä sen eliniän kannalta. On tärkeää, että pidämme itsestämme huolta voidaksemme hyvin.

Mikä sinun terveytesi laita on? Oletko tietoinen ruuan vaikutuksesta kehoosi? Haluaisitko voida paremmin? Jos vastasit kyllä jokaiseen, niin ehdottomasti jokainen kehoon liittyvä postaus on sinulle lukemisen arvoinen.

Moni sanoo syövänsä terveellisesti. Silti melkein samaan lauseeseen eksyy valittelua jostakin vaivasta tai oireesta. Se kertookin jo sen, että keho ei voi hyvin. Et siis syö oikeasti terveellisesti kuten väität. Uskotko oikeasti siihen, että syöt hyvin? Vai tiedätkö että et syö, mutta yritätä uskotella muita ihmisiä luulemaan niin?

Kumpikin vaihtoehto on huono. Silti näistä kummatkin ovat varsin yleisiä. Ei siis ihme, että kansansairaudet lisääntyvät ja kukoistavat kun kansa syö vähän sinne päin ja tuudittautuu, että nyt kyllä syödään hyvää ruokaa. En mene sanomaan, että itselläni on täydellinen ruokavalio. En todellakaan.

Siitäkin huolimatta voin paremmin kuin vuosiin. Se johtuu siitä, että pidän terveyden aakkoset kunnossa kaiken pohjalla. Moni ei pidä minun kertomuksiani uskottavana painoni vuoksi. Kuinka voin saarnata terveyden peruspilareista kun minulla on kymmeniä kiloja ylipainoa.

Oman painoni syitä

Eipä ketään kiinnosta, että olen tehnyt elämäntapamuutoksia lopettamalla tupakanpolton. Taikka se, että tulin raskaaksi vain muutamia kuukausia tupakanpolton lopettamisen jälkeen. Pelkkä tupakanpolton lopettaminen toi minulle 14kg lisäpainoa. Puhumattakaan siitä, että aiemmat lopettamiset olivat jättäneet minulle noin 13kg ylimääräistä painoa jo pohjalle.

Mietippä siihen päälle vielä raskaus, jossa sain itselleni vielä 14kg lisää painoa loppuraskauteen mennessä. Eli käytännössä katsoen lisää painoa oli tullut 3 vuoden aikana 41kg.. Huh huh.. Pahalta näyttää tuollaiset lukemat.

Onneksi ihan tuota määrää ei tällä hetkellä ole painoa koska synnytin ihanan poikani, mutta liikaa silti. Ylimääräiseksi loppupainoksi jäi kuitenkin 34kg joka on täysin turhaa. Laihduttaa ei voi niin kauan kun imettää, mutta kun sen lopetan alkaa painon pudotus elämäntapa remontin muodossa.

Omega-5-rasvahapon-salatut-hyodyt-kehollemme.-Tama-toistaiseksi-tuntemattomampi-omega-on-tarkea-ihomme-seka-sydan--ja-verisuoniterveydelle.-Lisaksi-on-tutkimuksia-,etta-sita-syomalla-saisi-hyotya-myos-erinaisiin-syopiin.

Omega 5 rasvahapon salatut hyödyt kehollemme

Omega 5 rasvahapon salatut hyödyt kehollemme postaus kertoo siitä, miten Omega 5 vaikuttaa kehoomme. Tästä aiheesta ei juurikaan ole kirjoitettu muuta kuin tieteellisiä tutkimuksia, joten oli tärkeää kirjoittaa tästä monelle suomalaiselle tuntemattomammasta Omegasta. Omega 5 rasvahappo koostuu kahdesta rasvahappoyhdisteestä: granaattiomenahappo ja myristoeiinihappo. Näitä lähteitä ja sen tarkoituksia on avattu enemmän tässä postauksessa.

Ummetus-on-vaaraksi-sinulle---hoida-ruokavaliolla-suolistoasi,-jotta-valtyt-ummetuksen-vaaroilta.-Kun-suolistosi-voi-hyvin-on-ummetuksen-vaara-pienempi.

Ummetus on vaaraksi sinulle – hoida ruokavaliolla

Katsoin ajankohtaiseksi kirjoittaa sellaisesta asiasta, josta kärsitään usein hiljaa ja oireiden kanssa yritetään pärjätä kotihoidoin turvin turhan pitkään. Kyse on ummetuksesta. Ummetus on vaaraksi sinulle – hoida ruokavaliolla suolistosi kuntoon estääksesi ummetuksen tulemista. Ummetus on vaaraksi sinulle – hoida ruokavaliolla postaukseni ei ole tarkoitus pelotella ketään vaikka otankin esille hyvin vakavia asioita. Haluan jakaa vain tietoa, kuinka vakavasta asiasta ummetuksessa on kyseessä. Olen valmistellut sinulle… Lue lisää »Ummetus on vaaraksi sinulle – hoida ruokavaliolla

Kalium ---tarkea-rakennusaine-kehollemme.-Kaliumin-saanti-on-kehomme-toiminnalle-elintarkea.-Kehomme-ei-tuota-kaliumia-itse,-joten-tarvittava-maara-pitaa-saada-ravinnosta.

Kalium – tärkeä rakennusaine kehollemme

Kalium – tärkeä rakennusaine kehollemme, jota kehomme ei tuota itse. Näin ollen riittävä määrä pitää tulla suoraan ravinnosta. Syömällä monipuolisesti kasvis- ja hedelmäpitoista ruokaa sinulla ei pitäisi olla mitään hätää. Mutta jos ruokasi koostuu pääostin eineksistä kannattaa pysähtyä miettimään mitä ruokavaliolle pitäisi tehdä, jotta tilanne saadaan korjattua.

Puutostila-ja-sen-tunnistaminen-on-tarkeaa.-Monipuolinen-ruokavalio-turvaa-kehosi-ravintotasapainon-ja-estaa-sinua-sairastumasta.

Puutostila ja sen tunnistaminen

Puutostila ja sen tunnistaminen on tärkeää tervehtymiselle. Puutostiloja ei välttämättä ole vain yksi tai kaksi vaan niitä voi olla kymmeniä, joilla voi olla samoja oireita. Koska olemme yksilöitä niin puutostilat ovat myös yksilöllisiä. Tiedätkö sinä saatko riittävästi ravintoa vai oletko aliravittu?

Ravitsemuksella voimme vaikuttaa pysymmekö terveenä. Lisäksi voimme vaikuttaa siihen miten nopeasti tervehdymme kun käytämme ravintotekijälääkehoitoa

Ruokavalion merkitys hengitystieinfektioihin vol.2

Ruokavalion merkitys hengitystieinfektioihin vol.2 kertoo Kaarlo Jaakkolan kirjasta. Kirjassa kerrotaan miten ravitsemuksella voimme vaikuttaa sairastumiseen ja siitä paranemiseen. Jaakkola kuvailee, että syömällä oikein emme sairastu kuin erittäin harvoin. Myös ravintorekijälääkehoidolla, joka suunnitellaan yksitellen on suuri vaikutus siihen, miten nopeasti tervehdymme sairastuttuamme.