Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemuksen yksilövalmennus terveytesi tueksi

Ravitsemuksen-ykislovalmennus-on-sinulle,-jolle-terveys-on-tarkea.-Lue-mita-palveluni-pitaa-sisalla-ja-varaa-oma-aikasi.

Mitä eroa on ravitsemusneuvonnalla ja ravitsemuksen yksilövalmennuksella on? Tämä on tyypillinen kysymys, johon vastaan tässä. Vastaus siihen on helpompaa kertoa kirjoittamalla aiheesta oma blogipostaus tähän Terveyden sanansaattajan kategoriaan.  Nautinnollisia lukuhetkiä ”Ravitsemuksen yksilövalmennus terveytesi tueksi” postauksen merkeissä.

Lyhyesti sanottuna ravitsemusneuvonta on kirjaimellisesti neuvojen antoa annettujen tietojen mukaan. Ravitsemuksen yksilövalmennus on, kuten arvata saattaa palvelu, josta asiakas saa arvion nykyisten ravinteiden saannista päivittäisestä ruokavaliostaan ja sen pohjalta hänelle tehdään yksilöllinen suunnitelma.  

Tämän suunnitelman avulla asiakas voi palauttaa ravinnetasapainon kehoonsa voidakseen jatkossa paremmin ja pysyäkseen terveempänä. Ok, tähän saakka ravitsemusneuvonta kuulostaa kohtalaisen samalta, mutta valmennus ei anna vain neuvoja vaan antaa perusoppia ja jakaa ymmärrystä ravinnon merkityksestä kehoomme.  

Jokaisella ravitsemuksen valmennusta antavalla hyvinvointivalmentajalla on omanlaisensa konsepti. Minä en ole yhtään sen erilaisempi tässä. Tämä on kuitenkin hyvä asia, koska ethän sinäkään ole samanlainen kuin naapurisi. Et siis välttämättä halua samoja asioita kuin naapurisi. 

Mikä on ravitsemuksen yksilövalmennus?

Mikä on sitten tämän ravitsemuksen yksilövalmennuksen tarkempi kuvaus? Se on loistava kysymys joka avautuu sinulle, kun jatkat lukemista. Ravitsemuksen yksilövalmennus nimenä antaa osviittaa palvelun sisällöstä, mutta itse palvelu sisältää paljon sellaista, jota nimestä ei voi päätellä. 

Ravitsemuksen yksilövalmennukset menevät eri teemojen mukaan, joiden mukaan myös hinnoittelu määräytyy. Teemoja on tällä hetkellä 6 eri vaihtoehtoa, joista voi valita yhden tai useamman tarpeen mukaan. Jos valitsee useamman teeman itselleen on tapaamisiakin enemmän kuin yksi. 

Kaikkeen ei välttämättä pysty vaikuttamaan ravinnolla, mutta se, mitä syömme ja varsinkin imeytämme kehoomme, vaikuttaa paljolti kehoomme ja hyvinvointiin. Moni asia pätee meihin kaikkiin. Myös sinuun ja naapuriisi. Silti genetiikassamme on paljon yksilöiviä tekijöitä, jotka ravitsemuksen suunnittelussa pitää ottaa huomioon. 

Kerron tarkemmin näistä 6 vaihtoehdosta myöhemmässä osassa tätä postausta. Varmistan aina parhaan tiedon tieteellisistä tutkimuksista ja alan kirjallisuuksista, joten sinä saat jokaisessa tapaamisessa parhaan mahdollisen uusimman tiedon itsellesi. 

Vaikka kategorioita olisi tarjottavissa useampiakin, niin koen näiden olevan tällä hetkellä eniten valmennettaville arvoa antavia aiheita.  

Hyvinvointivaltioiden haasteena aliravitsemus 

On vaikea uskoa nykypäivänä, että täällä hyvinvointivaltiossakin voisi olla aliravitsemusta. Tieto yllättää meistä melkein jokaisen. Yleinen uskomus hyvinvointivaltioissa on se, että aliravitsemus kuuluu vain kehitysmaihin, jossa ruokaa ei ole saatavilla riittävästi.  

Miten tässä näin on päässyt käymään? Se on hyvin aiheellinen kysymys varsinkin kuin 92% ihmisistä uskoo syövänsä terveellistä ravintoa. Ja moni syökin, mutta onko se riittävällä tasolla? 

Monen ruokavalion puutteellisuus selittyy arjen kiireellä. Ei ehditä panostamaan syömiseen tai ei ehdi tarkemmin perehtyä, mitä syömämme ruoka sisältää ja ennen kaikkea, mitä se ei sisällä.  

Olisitko uskonut, että: 
– Jopa 95% väestöstä kärsii jostakin ravintoaineen puutoksesta, ellei useammastakin 
– Joka kolmas luulee syövänsä terveellisesti, vaikka tosiasiassa ruokavaliossa on puutteita jonkun ravinteen osalta, ellei useammastakin 
– Kaksi kolmesta ei ajattele ruokavalion merkitystä terveyteen vaan kokee sen vain tyydyttävän nälkää 

Ravitsemuksen yksilövalmennus terveytesi tueksi

Lisäksi tietoisuus ravitsemuksellisista asioista on tietyiltä osiltaan vähentynyt, vaikka tietoa on tarjolla enemmän kuin koskaan aiemmin, kiitos internetin. Toki sanotaanhan sitä, että tieto lisää tuskaa. Koska internetissä on, jos vaikka minkälaisia maksuttomia artikkeleita terveydestä, voit mennä aivan sekaisin siitä, mitä pitäisi uskoa.  

Itse uskon tutkittuun tietoon ja pidän tärkeänä opiskella vain niistä lähteistä, jotka on luotettaviksi luokiteltuja. Tietokaan ei välttämättä ole se suurin ongelma. Kuten sanoin, niin moni syö oikein pääsääntöisesti. Pääsääntöisesti ei riitä vaan jokainen osa-alue pitäisi ottaa huomioon. 

Jos mietitään havainnollistamiseksi taloa. Pitäisitkö talostasi, jos siitä puuttuisi vaikka ikkunat, katto tai ovet? Sama koskee kehoasi. Et voi jättää syömättä osaa vitamiineistaOmegoistakivennäisaineista, hivenaineista ja muita ravinteita luullen, että syöt terveellisesti.  

Ja kyllä tiedän, että kaikkien osa-alueiden hallitseminen vaatii kokonaisuuden ymmärtämistä ja, koska tietoa on haastavaa saada, moni eksyy polultaan. Ei ole sinun syysi, että saatavilla oleva tieto on pääsääntöisesti hajanaista ja jättää paljon aukkoja kehon ihanteellisen ravitsemisen tiedoissa. 

Oikean tiedon löytäminen

Onko siis kaikki toivo jo menetetty? Saako mistään enää oikeaa tietoa? Kaikki toivo ei ole menetettyä, koska oikeaa tietoakin on olemassa. Sinun pitää vain oppia tunnistamaan sitä ja opiskella tarpeeksi laajaksi ymmärtääksesi kokonaisuutta.

Uskon sinulla olevan paljon perusteita jo perimätietona, joten kaikkea ei tarvitse opetella. Oppiminen on helppoa kun tieto esitetään selkeästi ja havainnointia apuna käyttäen. Kun perusteet hallitsee, loppu sulautuu pienen alkurutistuksen jälkeen osaksi elämäntapaa. 

Olen ollut samassa tilanteessa kuin monet tätä postausta lukevat. Kuten sinäkin, niin minä ja muut asiakkaani olemme kamppailleet terveyshuolien kanssa, jotka ovat johtuneet syömämme ruuan heikommasta ravintosisällöstä. Tämä on kuitenkin hyvä uutinen, koska sinä voit saavuttaa ravitsemuksellisen tasapainon vaivattomasti. 

Asiakkaiden palautteita


Minulla on ollut kunnia auttaa asiakkaita jo ennen kuin lähdin muokkaamaan valmennuksiani paremmaksi ja enemmän sinua auttavammaksi. Asiakkaani ovat lähettäneet palautteita, joita on ilo ja kunnia näyttää myös sinulle rakas lukijani. 
 
Maria Virtanen 
”Ennen Mintun luentoa luulin tietäväni ravitsemuksesta paljonkin. Voin hetkellisesti pahoin kun tajusin miten väärässä olen ollut niin monessa asiassa. Varasin heti ajan Mintulle ja hänen ammattimaisen ohjeistuksen ansiosta koko perheemme syö nyt oikein ja voimme hyvin.” 
 
Jarkko Partanen 
”Oli kyllä loistava juttu kun sain lahjakortin Mintun ravitsemusneuvontaan. Sain terveyteni takaisin helpoilla muutoksilla, kiitos Minttu ja etenkin siskoseni kun ostit sen lahjakortin Mintulta” 
 
Inkeri Oksa 
”Vuosien saatossa sain kolotuksia, diabetesta ja flunssakierteitä. Autoit minua ymmärtämään miten ruoka on vaikuttanut näihin kaikkiin. Flunssakierre on katkaistu eikä enää kolota kuten ennen. Verensokerit on pysyneet tasaisena, joka on hämmästyttänyt lääkäriänikin, joka pohtii insuliiniannoksen vähentämistä. Kiitos kun autoit minua voimaan paremmin.” 

Sinäkin voit aloittaa voimaan paremmin varaamalla oma aikasi jo tänään. Katso tästä itsellesi sopiva aika ja katsotaan yhdessä millainen ratkaisu sinulle sopii parhaiten.  

Asiakkaideni tarpeet

Mitä tyypillinen asiakkaani haluaa? Tietysti ylläpitää terveyttä ja saada pitkää ikää. Eikös me kaikki? Millaisia ongelmia asiakkaallani voi olla? Terveys ei ole enää sitä, mitä on ennen ollut. Moni on ollut vallan ahdistuneita siitä, ettei ole saanut aikaiseksi tai löytänyt oikeaa ratkaisua terveyden ylläpitämiseksi. On saattanut mennä vuosia irrallisten tietojen lukemiseen ilman, että löytää oikeaa kokonaisuutta. 

Tieteellisten tekstien perusteella voi tulla sellaiseen tulokseen, että tietämättömyys aiheuttaa sairastumisia ja muita kansantauteja. On todella ikävää, että internetistä löytyy vaikka minkälaista tietoa ja lukijalla ei valtaosan ajasta ole tietoa siitä, että onko tieto kirjoittajan omaa olettamusta vai tieteeseen pohjautuvaa faktaa.  

Ymmärrän siis, miksi sinulla voi olla haastavaa pitää itseäsi terveenä näiden harhaanjohtavien tietojen keskellä. Olenhan joskus itsekin etsinyt ja lukenut näitä hajanaisia, joskus kyseenalaisiakin kirjoituksia saamatta mitään käyttökelpoista niistä irti. 

Internetin tieto on kuin pinnaltaan kuorittu ja säilötty kookospähkinä. Pinnan karvaisuus, joka ei ole syömäkelpoista kuvastaa helposti saatavilla olevaa tietoa. Päästäksesi oikeaan tietoon käsiksi, sinulla on kova työ päästä kovasta kuoresta läpi aina parhaaseen tietoon asti jos et tiedä miten toimia. 

Ei ole siis samantekevää, mitä tietää ja ymmärtää omasta ravitsemuksestaan. Elämäntavat ja tietämättömyydestä johtuva ruokavalio johtaa sairastelun kierteeseen joskus jopa huomaamatta. Tämä saattaa konkretisoitua sinulle viimeistään siinä vaiheessa, kun sinulle puhkeaa jokin vakavampi sairaus, kuten diabetes.  

On täysi vääryys, kun ihmiset joutuvat kärsimään terveyshaitoista ja sairasteluista, vaikka oikealla tiedolla voisi pysyä terveenä. Nämä sairaudet eivät yleensä tule kerralla, vaan hiipivät pikkuhiljaa vuosien aikana lopuksi ilmoittaessaan itsestään usein epämiellyttävällä tavalla. 

Terveyttä voisi verrata ruosteeseen. Alkuun metalli on uusi ja kirkas, mutta ajan kuluessa se lähtee paikka paikoin hapettumaan, jos sitä ei huolla. Pikkuhiljaa hapettuminen muuttuu ruosteeksi, joka näkyvästi, mutta huomaamattomasti syö metallia hajottaen sen lopulta käyttökelvottomaksi. 

Miten sinä pääset ravitsemuksen yksilövalmennukseeni? Katso video alla:

 

Katso videolta 4 helppoa steppiä ravitsemuksen yksilövalmennukseen


Ravitsemuksen yksilövalmennus terveytesi tueksi auttaa sinua ja pääset varaamaan ajan tästä.
 
Millaisilla asioilla asiakkaani sitten hakeutuvat valmennukseeni? Heillä voi olla monta erilaista syytä, mutta yleisimmät ovat: 

– Hyvinvointi ja jaksaminen ovat hakusessa 
– Suolisto reistaa, jolloin voi olla ilmavaivoja, ummetusta, ripulia, turvotusta tai vaikka kipuja 
– Terveys ei kunnossa tai se reistailee, sairastelukierteet eivät ole tuntemattomia  
– Aliravitsemus jonkin ravinteen osalta, joka sitten aiheuttaa oireita ja moni ei huomaakaan, kuinka yllättäen tällaiseen tilanteeseen on päästy 
– Moni ei tiedä, mitä hyvä ravitsemus tarkoittaa 
– Nivelkivut, verenpaine, muistihäiriöt, allergiat, väsymys, stressi, uni ongelmat ym. 

Näihin yleisimpiin haasteisiin olen kehitellyt eri teemoja, joista sinä voit valita yhden tai useamman sen mukaan, mikä tai mitkä sopivat parhaiten sinun elämäntilanteeseesi. 

-Suoliston hyvinvointi ja suoliston mikrobikannan elvyttäminen 

-Uni, stressi ja levottomuus – kuinka löydät balanssin ruokavaliolla 

-Allergiat – opi ymmärtämään miten sinäkin saatat päästä eroon omista allergioistasi 

-Vastustuskyvyn ja energian nosto ruokavalion avulla 

-Aivojen hyvinvointi – miten ravinteiden puutos vaikuttaa muistiimme ja muuhun hermostoon 

-Kuinka hoidat sisäisesti itseäsi myös ihosi, kynsiesi sekä hiustesi osalta 

Tapaamisemme muodostuu siis näiden teemojen ympärille ja pääpaino on sinun tarpeittesi mukainen. Valitsit sitten yhden tai useamman teeman, niin ensitapaamisessa käymme läpi myös ennakkotehtävällä selvitettyä ravitsemuksellista tilannetta ja mahdollisia puutteita.  

Ennakkotehtävä

Ravitsemuksellista tilannettasi hahmotellaan taulukon avulla, jonka täytät etukäteen ja lähetät minulle analysoitavaksi vähintään 3 päivää ennen tapaamista. Voin tietysti analysoida tekstiä vasta tapaamisessamme, mutta silloin viemme sinun kallisarvoista aikaasi ja kaikkia osioita emme välttämättä ehdi käymään läpi kyseisessä tapaamisessa ja joudumme varaamaan uuden ajan. 

Uuden ajan varaaminen on tietysti maksullinen mikäli olet valinnut teemoista yksi tai kaksi vaihtoehtoa. Tapaamisia on vielä toinenkin mikäli sinulla on valittuna kolmesta kuuteen teemaa. Silti kannattaa hyödyntää oma aikasi parhaiten ja tehdä ennakkotehtävät ajoissa.

Opetusvideot

Ennakkotehtävien lisäksi saat valitsemasi teeman tai teemojen mukaan opetusvideot, joissa pääset oppimaan perusteita valitsemastasi/valitsemistasi aiheista. Tämän teen kaikille ihan kaiken varalta, koska en voi ennakkoon tietää, miten perehtynyt olet ravitsemuksellisissa asioissa. Haluan varmistaa, että jatkossa ymmärrät, miksi suosittelen jotakin ja miten saat tuloksista pysyvämpiä. 

Tällaisesta valmennuksesta on ollut muualla maailmassa todella hyviä kokemuksia ja asiakkaat ovat kertoneet palautteissaan saaneensa pidettyä suunnitelmastaan kiinni ja saavuttamaan asetettuja tavoitteita. Olen myös pitänyt tärkeänä, että minun asiakkaani ymmärtävät mikä, miten ja miksi mikäkin ravinne vaikuttaa terveyteen.  

Ei siis ole pelkästään tarkoitus kehottaa sinua syömään tietyllä tavalla vaan haluan varmistua siitä, että tiedät miksi niin tulisi toimia. Olen omistautunut tälle periaatteelle niin, että kirjoitan ravitsemuksellisista asioista blogia Terveisin terveytesi, jossa käsittelen paljon terveyteen liittyviä aiheita ravinnon näkökulmasta.  

Tapaamisen jälkeen

Tapaamisen jälkeen sinulla on siis mahdollista oppia jatkuvasti uutta seuraamalla blogiini julkaistavia postauksia. Voit myös liittyä viikkokirjeen tilaajaksi, jolloin saat aina ensimmäisenä tietää blogiin ilmestyvistä postauksista ilman, että sinun tarvitsee itse muistaa, milloin postauksia ilmestyy. 

Viikkokirjeissäni tarjoan myös tietoa uusista kursseista, tarjouksista ja muista palveluista. Saat toisinaan myös sellaista tietoa sähköpostilla, jota ei blogissa ole vaan ne on yksinoikeudella vain viikkokirjeen tilaajille. 

Ravitsemuksen yksilövalmennus terveytesi tueksi auttaa sinua lisäämään tarvittavia raaka-aineita ruokavalioosi jotka täydentävät ravinnetasapainoasi

 

Ravitsemuksen yksilövalmennus terveytesi tueksi auttaa löytämään kotiruokaan tarvittavia ravinteita

Mitä sinä saavutat?


Mitä sinä voit saavuttaa tapaamisellamme? Sinä voit jatkossa olla oma itsesi ja keskittyä elämääsi tietäen, että kehosi toimii, kuten pitää elämän haasteista huolimatta. Ravinnollinen tasapaino ei ole vain huippu-urheilijoiden ja rikkaiden etuoikeus vaan se kuuluu kaikille.  

Tärkeintä tapaamisessamme on löytää tie takaisin terveyteen. Tämä antaa mielenrauhaa sinulle, koska löydät arkeensa sopivan tavan huolehtia ravitsemuksestasi ja voit ylläpitää näin ollen helposti omaasi sekä perheesi terveyttä. 

Sinun ei tarvitse lähteä etsimään tietoa internetin valtamerestä ja arpoa, mikä tieto on oikeaa vaan voit säästää aikaa ja saada valmennuksessa kaiken tarvittavan tiedon minulta, jolloin ymmärrät miksi mitäkin tulee syödä.  

Oikeanlaisessa ruokavaliossa ihanteellista on paremman olon lisäksi, että sillä voidaan mahdollisesti estää geeneissä olevien sairauksien puhkeamista. Kun terveys on hyvä, sitä ei tarvitse ajatella ja, jos se on huono, se on koko ajan ajatuksissa. 

Jos et korjaa tilannettasi..


Vaihtoehtona on myös se, että jatkat näiden maksuttomien tietojen lukemista ja irrallisten osien tulkitsemista saamatta välttämättä koskaan terveyttäsi kuntoon. Pahimmassa tilanteessa tulet vuosi vuodelta kipeämmäksi ja erilaisia vaivoja kertyy.  

Monesti näitä vaivoja kuten vatsakipuja, huonomuistisuutta sekä yleistä sairastelua ja muita pidetään iän tuomina vaivoina ja ne hyväksytään hiljaa, koska ei tiedetä, etteivät ne ole normaaleja. Kohta saatatkin jo huomaa, ettet halua tehdä kaikkea, mitä ennen olet tehnyt, koska ne tuottavat sinulle kipuja.  

Sinulla ei välttämättä ole energiaa tehdä samoja asioita kuin ennen, into tehdä asioita voi laimentua kunnon heiketessä ja näkökulma voi muuttua kaikkien sairasteluiden ja vaivojen keskellä. Pahinta on se, että moni ajattelee oireiden, kipujen ja energian puutteen kuuluvan vanhenemiseen. Vaikka asiasta jo mainitsin hetki sitten, en voi olla korostamasta aihetta tarpeeksi: ne eivät kuulu ikääntymiseen. 

Loppujen lopuksi et välttämättä ole enää oma entinen itsensä, kun et voi toteuttaa itseäsi, kuten haluaisit mikäli olisit terveenä. Tiedän kokemuksesta, miten näkökulma muuttuu sairastelun jyllätessä ja energian ollessa alhaalla. Ei hätää, tilanne on korjattavissa.

En ole lähtenyt vain sattumalta opiskelemaan asiaa vaan se, ketä olen ensimmäisenä auttanut on ollut minua itseäni ja sen innoittamana olen opiskellut lisää, jotta voin auttaa myös sinua. Jos tämä tekstini herätti sinut ajattelemaan terveyttäsi tai sen heikkoutta, niin älä aikaile vaan varaa oma aikasi jo tänään ellet ole sitä jo varannut. Autan sinua mielelläni haluamassasi laajuudessa. 

Varaa siis oma aikasi jo tänään

Ajanvarauskalenteriini pääset tästä. Ravitsemuksen ei pitäisi olla ikävä asia vaan siitä voi tehdä myös nautinnollista. Myös sinä voit löytää yhteytesi herkulliseen ravitsevaan ruokaan, joka pitää sinut ja läheisesi terveenä. Varaa siis aikasi jo tänään.

Toivottavasti tämä postaukseni ”Ravitsemuksen yksilövalmennus terveytesi tueksi” auttoi sinua hahmottamaan palveluni paremmin. Odotan innolla tapaamistamme, jotta pääsen auttamaan sinua löytämään ravitsemuksellisen tasapainon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *