Siirry suoraan sisältöön

Granaattiomenahappo

Granaattiomenahappo

Granaattiomenahappo tunnetaan myös trikosaanihappona. Tämä rasvahappo on monityydyttämätön kuten Omega 5 rasvahappo on.

Granaattiomenahappo on tunnettu kasvitieteellinen muoto konjugoidusta linolihaposta, yhdisteestä, jolla on samanlaisia ominaisuuksia kuin CLA:lla eli konjugoidulla rasvahapolla, joka on johdettu Omega 6:sta. Se luetaan juurikin tästä syystä osaksi konjugoituihin linoleenihapoiksi( Conjugated Linoeic Acid, CLA). Tämä yhdiste sisältää kolme konjugoitunutta kaksoissidosta.(5)

CLA on Tohtori Tolosen artikkelin mukaan tiedettävästi ainut transrasvahappo. Jos transrasvahappo ei ole tuttu, niin lyhyesti sanottuna ne on tyydyttymättömiä rasvahappoja, joilla on kuitenkin samanlaiset ominaisuudet kuin tyydyttyneillä rasvahapoilla. (2) (6)

Muut transrasvat kuin granaattiomenahappo peräiset vaikuttavat kolesterolitasoja huonontavasti ja voi nostaa sairastumisen riskiä sydän- ja verisuonitauteihin. (6)

Tuotteena CLA on tuttu maailmalla erityisesti laihdutustuotteissa. Jo pelkästään CLA:sta voisi kirjoittaa pitkän artikkelin, joten jätän sen kirjoittamisen myöhemmälle. Nyt tarkoituksena on enneminkin avata termejä. (2)

Mutta, mitä se Granaattiomenan rasvahaposta tehty öljy tekee sisäisesti ja ulkoisesti?

Olet varmaan huomannut, että en ole aiemmin käsitellyt raaka-aineiden ulkoista käyttöä. Tämä johtuu siitä, että tarjolla olevaa informaatiota ulkoisesta käytöstä ei ole ollut riittävästi. Pidän tärkeänä herkän ihon omaavana, että hoidamme itseämme ulkoisesti samoilla laadukkailla aineilla, mitä syömme.

Katsotaan ensin ulkoisia hyötyjä

Granaattiomenaöljy sisältää runsaasti harvinaisia Omega 5 -rasvahappoja. Se on yksi nykyaikaisen tieteen tunnetuimmista antioksidanteista. Koska tällä molekyylillä on ainutlaatuinen kolmoissidosrakenne, niin tarjoaa tehokkaan anti-inflammatorisen suojan iholle. (10)

Omega 5:n konjugoitu molekyylirakenne reagoi ihanteellisesti ihon kanssa ja näin ollen se imeytyy ihoon helposti. Omega 5 toimii kehossa eräänlaisena ravinteiden jakelijana, joka kanavoi ravinteita soluun nopeuttaen solujen uudistumisprosessia. (10)

Omega 5 eliminoi vapaita radikaaleja, jotka aiheuttavat solujen hajoamista ja ennenaikaista ikääntymistä. Se voi palauttaa nuorekkuutta ja vähentää maksaläiskiä, ryppyjä/juonteita ja lisätä osaltaan kollageenin tuotantoa. (10)

Omega 5 tukee kehon joustavuutta solujen tulehduksilta, joita aiheuttavat ympäristömyrkyt, stressi ja huono ruokavalio (10). Kaikki vaikuttavat kaikkeen, joten ihoakin ruokitaan yhtälailla sisäisesti kuin ulkoisesti. Kannattaa kuitenkin pitää solujen pehmeydestä kiinni nauttimalla riittävästi Omega 3 rasvahappoa.

Omega 5 auttaa palauttamaan ja ylläpitämään kadotettua ihosuojaa, mikä on välttämätöntä herkän ihon käyttäjille. Ilman ihon omaa uusiutumiskykyä, joustavuutta ja kestävyyttä voimme huonosti. Iho vaikuttaa niin moneen asiaan. Kun iho on huonossa kunnossa, se vaikuttaa kaikkeen, mitä teet. (10)

Lue lisää kaikista Omegoista koosteena täältä.

Mitä sitten kun syöt Omega 5 rasvahappoa?

Kun syöt Omega 5 rasvahappoa, joka on peräisin granaattiomenan siemenöljystä, pystyt vaikuttamaan terveyteesi sisältä käsin. Se vaikuttaa veren kolesteroliin, ihon terveyteen sekä vähentää ikääntymistä. (11)

Se sisältää suuren määrän monityydyttymättömiä rasvoja, joten se auttaa ylläpitämään terveellistä kolesterolitasoa. Lisäksi se parantaa verensokerin sietokykyä ja hyperkolesterolimiasta kärsivien ihmisten lipidiprofiilia. Tämä tarkoittaa siis kolesterolin kohonneita arvoja, jolloin lääkärit monesti antavat kolesterolilääkkeet poistaakseen kolesterolin aiheuttamia rasvoja kehosta. (11)

Ihon solujen uudistajana granaattiomenahappo on erityisen tehokas. Siemenistä uutetun öljyn Omega 5 on täydellinen ikääntymistä estävä hoito. Se stimuloi keratinosyyttien eli ihon solujen tuotantoa ja auttaa ihoa uudistumaan lisäämällä orvaskesiä, joka tarkoittaa meitä suojaavaa ihon ulointa kerrosta. (11)

Suurin hapettumisenestokyky granaattiomena haposta tulee sen antioksidanttisista ominaisuuksista. Omega 5 onkin omiaan suojaamaan kehoamme ja estämään ennenaikaista ikääntymistä jarruttamalla ympäristön tai kehomme tuottamia vapaita radikaaleja. (11)

Koska granaattiomenahappo on luonteeltaan CLA:n tyylinen sillä on samanlaisia ominaisuuksia. Tämä tarkoittaneen, että se auttaa painonhallinnassa eli pudottamaan painoa. Ei CLA:ta turhaan laiteta melkein kaikkiin laihduttaviin tuotteisiin. Tämä tarvinneen oman postauksen jossakin vaiheessa, kun aihe alkoi kiinnostamaan erityisen paljon. (2)

Omega-5-rasvahapon-salatut-hyodyt-kehollemme.-Tama-toistaiseksi-tuntemattomampi-omega-on-tarkea-ihomme-seka-sydan--ja-verisuoniterveydelle.-Lisaksi-on-tutkimuksia-,etta-sita-syomalla-saisi-hyotya-myos-erinaisiin-syopiin.

Omega 5 rasvahapon salatut hyödyt kehollemme

Omega 5 rasvahapon salatut hyödyt kehollemme postaus kertoo siitä, miten Omega 5 vaikuttaa kehoomme. Tästä aiheesta ei juurikaan ole kirjoitettu muuta kuin tieteellisiä tutkimuksia, joten oli tärkeää kirjoittaa tästä monelle suomalaiselle tuntemattomammasta Omegasta. Omega 5 rasvahappo koostuu kahdesta rasvahappoyhdisteestä: granaattiomenahappo ja myristoeiinihappo. Näitä lähteitä ja sen tarkoituksia on avattu enemmän tässä postauksessa.