Siirry suoraan sisältöön

Omega rasvahapot

Omega rasvahapot, mitä ne ovat?

Mistä niitä saadaan? Ovatko ne tarpeellisia? Nämä ovat ne kysymykset, jotka heräsivät mieleeni, kun lähdin tutkimaan Omegoita. Yleisemmin tunnettuja näistä ovat Omega 3 ja 6 rasvahapot. Toisinaan olen törmännyt artikkeleihin, tutkimuksiin ja postauksiin, jotka kertovat Omega 9 rasvahapoista, mutta Omegat 5 ja 7 ovat jääneet vähemmälle huomiolle.  

Kaikki nämä Omegat ovat tärkeitä elimistölle. Ja jokaisella Omegalla on tärkeä tehtävä elimistössä. Osaa Omegoista elimistö ei tuota riittävästi, mutta ne ovat välttämättömiä rasvahappoja. Osaa Omegoista elimistö tuottaa yleensä riittävän määrän. Tässä artikkelissa kerron sinulle yleiskatsauksen jokaiseen Omegaan. 

Tämä postaus aloittaa postausketjun Omegoista. Kerron sinulle tulevissa postauksissa Omegoista yksitellen ja erilaisista näkökulmista lähestyen. Saat näin ollen itsellesi hyvän käsityksen Omegoista ja osaat päätellä tarvitsetko sinä jotakin Omegan lisävalmistetta buustaamaan elimistöäsi. 

Omegat ovat tärkeitä sinulle, minulle ja meille kaikille. Kehomme voi todella huonosti ilman Omegoita, joten niiden riittävästä saannista pitää siis huolehtia.

Omegoita väheksytään erityisesti lääkäreiden keskuudessa. Ei auta muuta kuin pohtia, että johtuuko tämä ihan siitä, että tietoa on liian vähän eli he eivät kouluttaudu saamaan tietoa ravinnosta, jolloin käy niin, että epätiedon vallitessa tartutaan vanhoihin kaavoihin jota on tehty satoja vuosia jolloin sanotaan potilaille niiden olevan haitallisia.

Ilman Omegoita solumme olisivat kovat jolloin ravinteet eivät pääsisi imeytymään kehoomme tai kuona-aineet eivät pääsisi ulos kehostamme. Lisäksi ihomme voisi huonosti koska se ei saisi riittävää kosteutusta sisältä päin.

Ilman Omegoita kehomme ei siis toimisi oikein ja se aiheuttaisi erittäin epämukavia oireita, joiden hoitoon sopii vain aloittaessa nauttimaan tarpeellisia Omega rasvahappoja. Aiheista on ihana kirjoittaa, joten käy lukemassa jokaisesta Omegasta oma postauksestani ja ota parhaat vinkit talteesi.