Siirry suoraan sisältöön

ihon hyvinvointi

Ihon hyvinvointi on tärkeä. Jos sitä ei ole, niin sen kyllä huomaa. Osaan sanoa ihan kokemuksesta. Kun taasen iho voi hyvin sitä ei edes muista olevan. Tämä kuuluu jälleen niihin itsestään selvyyksiin, joita monesti luomme arkeemme.

Ihon hyvinvointi ja sen sairaudet ovat moninaiset. On atoppista ihottumaa, psoriasta, kolikkoihottumaa ynnä muita. Ihon hyvinvointi on kuitenkin hallittavissa hyvin usein ruokavaliolla. Esimerkiksi Omega 5 rasvahappo toimii sekä sisäisesti, että ulkoisesti ihomme hyväksi.

Ei pidä unohtaa Omega 3 rasvahappoa, jolla on myös myönteinen vaikutus ihomme hyvinvointiin. Ensinnäkin Omega 3 pitää meidän solumme pehmeinä ja kimmoisana. Toiseksi se antaa ihollemme kosteutta ja hyvinvointia.

Beetakaroteenia porkkanasta

Beetakaroteeni on ihoa suojaava aine. Beetakaroteenia saadaan eniten porkkanasta. Jos syöt paljon porkkanaa, ihosi saattaa muuttua keltaiseksi. Tämä keltaisuus kertoo beetakaroteenin kulkeutuneen ihomme suojaksi. Miltä se sitten suojaa meitä? Se suojaa meitä muun muassa auringossa palamiselta antaen tasaisemman rusketuksen helpommin, joka kestää pidempään. Lapsena olet saattanut kuulla keväisin vanhemmiltasi, että syöhän nyt reippaasti porkkanasi, niin et pala helposti kesällä. Porkkanan syönti pitäisi tosin olla päivittäistä. Itselläni se ei ainakaan onnistu, joten otankin beetakaroteenin lisäravinteena. (1)

Mitä hyötyä a-vitamiinista on kehollemme? Kuten sanoin, sillä on monta tehtävää. Otetaan käsittelyyn ensiksi iho, jonka tärkein vitamiini se on. A-vitamiini auttaa lyhyelläkin käytöllä iho-ongelmiin, kuten ihon kuivuuteen, ihon ohenemiseen, pigmenttiläiskiin, akneen, juonteisiin, hormonaaliseen epätasapainoon sekä ihon vanhenemiseen, joka voidaan luokitella tapahtuvan liian aikaisin. (2) (3) (4)

Syy, miksi nämä anti-age voiteet ovat lähestulkoon aina yövoiteita, juontaa juurensa sen tehon menetykseen, kun se on päivänvalon kanssa kosketuksissa. Olet saattanut löytää A-vitamiinia myös voiteista ja ihonhoitotuotteista, jos olet kärsinyt joskus jostakin iho-ongelmasta. Olet saattanut myös huomata tekstin, jossa kehotetaan välttämään UV-säteilyä tuotetta käytettäessä. Tuotetta käytettäessä sinun tuleekin suojata ihosi erityistä huolellisuutta käyttäen vaikka käyttäisitkin tuotetta vain iltaisin. (3)

Granaattiomenaöljy sisältää runsaasti harvinaisia Omega 5 -rasvahappoja. Se on yksi nykyaikaisen tieteen tunnetuimmista antioksidanteista. Koska tällä molekyylillä on ainutlaatuinen kolmoissidosrakenne, niin tarjoaa tehokkaan anti-inflammatorisen suojan iholle. (10)

Omega 5:n konjugoitu molekyylirakenne reagoi ihanteellisesti ihon kanssa ja näin ollen se imeytyy ihoon helposti. Omega 5 toimii kehossa eräänlaisena ravinteiden jakelijana, joka kanavoi ravinteita soluun nopeuttaen solujen uudistumisprosessia. (10)

Omega 5 eliminoi vapaita radikaaleja, jotka aiheuttavat solujen hajoamista ja ennenaikaista ikääntymistä. Se voi palauttaa nuorekkuutta ja vähentää maksaläiskiä, ryppyjä/juonteita ja lisätä osaltaan kollageenin tuotantoa. (10)

Omega 5 tukee kehon joustavuutta solujen tulehduksilta, joita aiheuttavat ympäristömyrkyt, stressi ja huono ruokavalio (10). Kaikki vaikuttavat kaikkeen, joten ihoakin ruokitaan yhtälailla sisäisesti kuin ulkoisesti. Kannattaa kuitenkin pitää solujen pehmeydestä kiinni nauttimalla riittävästi Omega 3 rasvahappoa.

Omega 5 auttaa palauttamaan ja ylläpitämään kadotettua ihosuojaa, mikä on välttämätöntä herkän ihon käyttäjille. Ilman ihon omaa uusiutumiskykyä, joustavuutta ja kestävyyttä voimme huonosti. Iho vaikuttaa niin moneen asiaan. Kun iho on huonossa kunnossa, se vaikuttaa kaikkeen, mitä teet. (10)

Omega-5-rasvahapon-salatut-hyodyt-kehollemme.-Tama-toistaiseksi-tuntemattomampi-omega-on-tarkea-ihomme-seka-sydan--ja-verisuoniterveydelle.-Lisaksi-on-tutkimuksia-,etta-sita-syomalla-saisi-hyotya-myos-erinaisiin-syopiin.

Omega 5 rasvahapon salatut hyödyt kehollemme

Omega 5 rasvahapon salatut hyödyt kehollemme postaus kertoo siitä, miten Omega 5 vaikuttaa kehoomme. Tästä aiheesta ei juurikaan ole kirjoitettu muuta kuin tieteellisiä tutkimuksia, joten oli tärkeää kirjoittaa tästä monelle suomalaiselle tuntemattomammasta Omegasta. Omega 5 rasvahappo koostuu kahdesta rasvahappoyhdisteestä: granaattiomenahappo ja myristoeiinihappo. Näitä lähteitä ja sen tarkoituksia on avattu enemmän tässä postauksessa.

A-vitamiini kehomme turvaksi. A-vitamiinilla saat pidettyä kehosi kunnossa.

A-vitamiini kehomme turvaksi

A-vitamiini kehomme turvaksi. A-vitamiini on tärkeä kehomme rakennusaine, joka auttaa elimistöämme toimimaan oikein. Apuja saat silmiin, ihoon, luustoon ja immuunipuolustukseen.