Siirry suoraan sisältöön

c-vitamiini

C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini. Se on tärkeä vitamiini kehon toiminnassa. C-vitamiinin tärkeimpiä tehtäviä kehossamme on auttaa luita kasvamaan sekä uusiutumaan. Se tekee hyvää hampaille, iholle sekä muille kudoksille. C-vitamiini vaikuttaa myös vahvasti proteiinien aineenvaihduntaan. C-vitamiini auttaa kollageenia toimimaan, joka tekee ihosta kimmoisan ja helpottaa ihon paranemista vammasta tai haavasta.

Koska C-vitamiini on tärkeä antioksidantti, se auttaa estämään kehomme soluja hapettumasta. Sen tärkeä tehtävä on auttaa kehoamme parantamaan immuunipuolustustamme. C-vitamiini helpottaa kasvikunnan tuotteista saatavan raudan imeytymistä. C-vitamiinia saadaan erityisesti värikkäistä hedelmistä, marjoista sekä vihanneksista. C-vitamiinia suositellaan saatavan päivittäin, koska se ei juurikaan varastoidu elimistöömme.

Askorbiinihapponakin tunnettu C-vitamiini on kehossa toimiva antioksidantti, jonka yksi tehtävistä on suojata solujamme hapettumiselta kehossamme. Kannattaa muistaa, että tämä vitamiini on vesiliukoinen vitamiini ja ylimääräinen poistuu elimistöstä, joten sitä ei kannata yrittää syödä varastoon. C-vitamiini tukee kehomme vastustuskykyä, joten kannattaa syödä monipuolisesti turvataksesi normaalin tarpeesi C-vitamiinista. Hyviä lähteitä ovat mm marjat, hedelmät ja vihannekset. 

Mikäli ruokavaliossasi ei ole riittävästi C-vitamiinia kannattaa katsoa ja ottaa käyttöön jokin vitamiinivalmiste, joka turvaa riittävän saannin. Miksi tämä on niin tärkeää? Varsinkin nyt, kun on voimakkaasti leviäviä tauteja liikkeellä, on tärkeää vähentää riskiä sairastumiseen. Mikäli saat liian vähän C-vitamiinia altistut helpommin flunssalle sekä muille infektioille. 

Vaikka se onkin tärkeä vitamiini terveyden ylläpitämisessä, niin kannattaa muistaa, ettei ylimääräisiä annostuksia kannata ottaa ennen kuin tunnet sairastuvasi. Oikein ajoitettu lisäannos sitä voi torjua pikkuflunssan jopa kokonaan.  

Onko flunssa puhkeamassa tai puhjennut jo? Voit ottaa immuunipuolustuksesi buustiksi eräiden suosituksien mukaan maksimissaan 6 grammaa C-vitamiinia ja näin sinulla on mahdollista lyhentää flunssan kestoa, mutta vain hieman. C-vitamiinitason ylläpito normaalina lisää vastustuskykyä tauteja vastaan.  

Perunan-22-+-8-hyotya-sinulle-kertoo-siita-mita-ravinteita-peruna-sisaltaa-seka-mita-hyotyja-perunan-ravinteista-on-kehollemme.-Lue-toki-kattava-paketti-perunan-hyodyista.

Perunan 22 + 8 hyötyä sinulle

Perunan 22 + 8 hyötyä sinulle on jättipaketti tietoa perunan ravinteiden vaikutuksesta terveyteesi. Paljon ihmiset puhuvat siitä, että peruna on pahasta. Tutkittuani asiaa uskallan väittää sitä vastaan ja kertoa sen olevan varsinainen superfood, joka pitäisi löytyä kaikkien ruokalautaselta edes parisen kertaa viikossa. Ehkä joku perunaa vastustava lukee tätä ja muuttaa mielensä.

Vitamiinit- tärkeät elimistölle terveyden kannalta

Vitamiinit – esittelyssä a-, b-, c-, d,- e- ja k –vitamiinit

Olen kirjoitellut perustietoja näissä ensimmäisissä postauksissani, koska uskon perustiedon olevan tarpeen, kun siirrytään syventävään tietoon. Tärkeää on myös ymmärtää, mitä vitamiineja on olemassa ja, mikä niiden tarkoitus on kehomme hyvinvoinnissa. Siksi onkin tärkeää käydä läpi vitamiinit. Vitamiinit- esittelyssä a-, b-, c-, d,- e- ja k –vitamiinit  Tässä postauksessa kerron sinulle vitamiinien a, b, c, d, e ja k pintatietoa. Tämäkin postaus aloittaa sarjan postauksia, jossa vuoden aikana… Lue lisää »Vitamiinit – esittelyssä a-, b-, c-, d,- e- ja k –vitamiinit