Siirry suoraan sisältöön

Terveys

Jokaisella meillä on vain yksi keho ja sen pitää olla terve. Terveys on elinehtomme, jos haluamme elää kehomme maksimaalisen ajan. Mitä terveys ylipäätään on?

Terveyttä ei yleensä muisteta ennen kuin se on menetetty. Hyvin monesti terveys on mahdollista saada takaisin jos tietää mitä tehdä. Tämä ei kuitenkaan pidä aina paikkaansa varsinkaan, jos olet päästänyt elimistösi ravinteet liian pitkäksi aikaa retuperälle.

Kun elimistö on liian kauan aliravitsemuksen puolella tulee jos minkälaisia ongelmia. Ensimmäiset ongelmat ravinteellisista ongelmista ovat tietenkin pieniä. Voit huomata muutoksia iholla, kynsissä, silmissä tai hiuksissa.

Kun puutokset ravinteista ovat olleet pidempää oireita alkaa tulemaan enemmän kuten allergioita, astmaa, flunssaputkia, keuhkokuumeita, syöpää, diabetestä sekä muita kansantauteja.

Suomalaisilla on osittaista tietoa ravitsemuksesta, joka antaa illuusion monelle terveellisestä ruokavaliosta. Samaan aikaan kansansairaudet lisääntyvät vuosittain runsain määrin.

Tämän perustellaa voimme todeta, että ravitsemus ei silloin ole kunnossa. Olemme hyvin jääräpäistä kansaa. Mikäli itse luulet syöväsi jo terveellisesti et todellakaan halua tarkastaa omaa tilannettasi vaikka olisit kuinka kipeä. Kuullostaako tutulta? Tähän törmään jatkuvasti omassa työssäni.

Halutaan jokin ihme lääke tai pikainen dietti, jolla korjata tilanne. Ravitsemuksen korjaamista normaalitasolle ei kuitenkaan ole mikään pikainen korjaus.

Sinun tulee syödä monipuolisesti, aina. Joka ikinen päivä. Tätä kutsutaan elämäntaparemontiksi tai elämäntapamuutokseksi. Sitä ei kuitenkaan voi pakottaa vaan minun asiakkaideni pitää itse haluta muutosta.

Sinun siis pitää haluta voida paremmin ja päästä eroon allergioista, astmasta, flunssakierteestä, päänsäryistä, verenpainetaudista sekä muista kansansairauksista.

Oletko sinä testannut ravintotasapainosi? Tiedätkö onko sinulla terveyttä edistävällä tai vähentävällä tasolla oma rasvahappotasapainosi? Onko sinulla muistihäiriöitä, masennusta taikka vatsakipuja? Jos joku näistä kuullostaa tutulta sinulla on todennäköisesti ravitsemuksen puutostila.

Kalium ---tarkea-rakennusaine-kehollemme.-Kaliumin-saanti-on-kehomme-toiminnalle-elintarkea.-Kehomme-ei-tuota-kaliumia-itse,-joten-tarvittava-maara-pitaa-saada-ravinnosta.

Kalium – tärkeä rakennusaine kehollemme

Kalium – tärkeä rakennusaine kehollemme, jota kehomme ei tuota itse. Näin ollen riittävä määrä pitää tulla suoraan ravinnosta. Syömällä monipuolisesti kasvis- ja hedelmäpitoista ruokaa sinulla ei pitäisi olla mitään hätää. Mutta jos ruokasi koostuu pääostin eineksistä kannattaa pysähtyä miettimään mitä ruokavaliolle pitäisi tehdä, jotta tilanne saadaan korjattua.